Wadlopen of boottocht met de kinderen, vanuit Pieterburen.


Voor groepen die in de groepsaccommodatie logeren en overige groepen vanaf 10 personen.

Wadlopen Pieterburen. Overnachting voor groepen.


wadlopen met gezin
Groepsaccommodatie de Waddenhoeve kan een ideale uitvalsbasis zijn voor groepen die tijdens hun weekendje weg willen wadlopen.

Vanuit Pieterburen en Noordpolderzijl starten diverse wadlooptochten. Deze tochten worden verzorgd door ervaren gidsen van het Wadloopcentrum Pieterburen.

Men kan kiezen voor een wadzwerftocht, een oversteek naar een van de waddeneilanden, of een wadlooptocht naar een zandplaat. In dit laatste geval stapt men vanaf de zandplaat op een boot om vervolgens weer naar de haven terug te keren.

Overnacht U met Uw groep in de groepsaccommodatie, dan kunt U nadat U weer teruggekeerd bent van het wad, lekker warm douchen en aanschuiven bij het kampvuur. Een afsluiting van dit waddenavontuur met een barbecuebuffet is ook mogelijk. 
wadlopen kinderen
Ook groepen vanaf 10 personen die niet in de groepsaccommodatie logeren, kunnen een wadzwerftocht of een oversteek naar een waddeneiland bij ons boeken.

Kleinere groepen mogen ook, maar je betaald dan wel een minimum prijs voor 10 personen. Je loopt in alle gevallen exclusief met jouw groep en met een eigen gids. Er worden geen personen van buitenaf aan jouw groep toegevoegd.

Wadlopen met kinderen.Uit oogpunt van veiligheid is het van overheidswege niet toegestaan om met kinderen onder de 12 jaar een wadloop oversteek te gaan ondernemen.

Wilt U graag samen met de kinderen toch een leuke wadloopervaring beleven? Bij ons is het mogelijk om samen met Uw kinderen een eigen wadloopprogramma te volgen.

Hiervoor hebben wij samen met stichting Wadloop Centrum Pieterburen de zogenaamde kweldertocht ontwikkeld.

Een kweldertocht is niet afhankelijk van het tij en kan op ieder moment van de dag gelopen worden. Onder leiding van een ervaren wadloopgids wordt de kwelder betreden. Na een leuke wandeling door de ongerepte natuur en het passeren van een aantal slikwadzwerftochtsloten, wordt uiteindelijk het wad bereikt. In de meeste gevallen is het mogelijk, om toch samen met de gids toch een stukje het wad op te gaan en bijvoorbeeld de kleine vaargeul te doorwaden. Een hele belevenis!

Onderweg legt de gids uit over het ontstaan van de kust, de planten en de vogels. De af te leggen route is van dien aard dat zowel oud als jong op een veilige manier toch een leuke mini wadlooptocht kan maken.

Ondanks dat een kweldertocht toch wel enige lichamelijke inspanning vereist, krijgen we alleen maar positieve reacties van deelnemers hier over. pieterburen


Deze tocht is ook te boeken voor groepen vanaf 10 personen (of kleiner) die niet in onze groepsaccommodatie logeren. Prijs: Zie Prijslijst
Wadlopen in de winter: Winterwadlopen of IJSWadlopen.


Voor groepen die in de winter willen wadlopen, is het mogelijk om onze groepsaccommodatie af te huren. Samen met wadloopcentrum Pieterburen zorgen wij voor een onvergetelijke wadloopbelevenis tussen de ijsmassa's in een uitgestrekte bevroren vlakte. Je waant je voor even, ver weg van de bewoonde wereld, in Alaska of Siberië. winterwadlopenijswadlopen

Na terugkeer wacht er een warme groepsaccommodatie op U. Met heerlijke snert of een Groninger mosterdsoep en lekkere broodjes, belegd met producten uit de streek. Kom je van ver, dan is er ook de mogelijkheid om te overnachten in de groepsaccommodatie.

Neem voor Uw specifieke wensen a.u.b. snel contact op met de Waddenhoeve. Voor je het weet is de winter weer voorbij. (alleen voor groepen)Wadboottochten, varen, droogvallen en wadlopen.

Wadboottocht: LUTJEWAD.

Deze tocht is via de Waddenhoeve alleen te boeken voor groepen die ook daadwerkelijkboschwad logeren in onze groepsaccommodatie.

Het is een tocht voor het hele gezin. Kinderen kunnen ook mee. Eerst een vaartocht vanuit Lauwersoog naar een zandbank met zeehonden. Daarna een gemakkelijke wadlooptocht van 1,5 uur tot 2 uur, waarin U alleen maar de leuke aspecten van het wadlopen beleeft. Vervolgens terugvaart naar Lauwersoog. Dus: Vaartocht en Wadlooptocht. Lichte tocht over de zandplaat.
Totale tijdsduur: ± 4- 5 uur.  Prijs: Zie Prijslijst

Wadboottocht, dagtocht  Weststrand Schiermonnikoog.

Boottocht vanuit Lauwersoog naar het Weststrand van Schiermonnikoog. Onderweg wordt er langs een zandbank met zeehonden gevaren. Even later wordt het schip tegen het strand aangevaren waarna men via een laddertje het schip verlaat. Onder leiding van de gids volgt er een wandeling over het zeer brede strand van Schiermonnikoog. Onderweg wordt er het een en ander verteld over de Wadden,  het eiland en de omgeving. Vervolgens een aantal uren vrij rondkijken op het eiland. Op een afgesproken tijd verzamelen voor de bus en met de bus weer terug naar de boot. Tijdsduur: De gehele dag. Prijs: Zie Prijslijst

Note: Deze wadboottochten worden volgens een van te voren bepaalde dienstregeling gevaren. Het kan dus zijn dat een tocht net niet plaatsvindt in het weekend dat U in de groepsaccommodatie verblijft. Zou U met Uw groep toch 1 van beide tochten willen varen, dan kunnen we dit misschien alsnog voor U regelen. Er hangt dan echter wel een ander prijskaartje aan. U loopt en vaart daarentegen wel exclusief met Uw eigen groep en Uw eigen gidsen.

Wadlopen, Oversteek naar een eiland.


Voor deze wadlooptocht is een goede lichamelijke conditie van ieder lid van de groep verzeehondeneist.

Er is keuze uit de volgende wadloop oversteken:
Wadlopen naar Rottumeroog
Wadlopen naar Ameland
Wadlooptocht naar Schiermonnikoog
(eerst varen en dan vanaf de zandplaat Brakzand naar Schiermonnikoog lopen)
Wadlooptocht Schiermonnikoog XXXL (Voor ervaren wadlopers met goede conditie)

De kosten:
Wadlopen naar Ameland:  € 27,50 per persoon.
Wadlooptocht naar Schiermonnikoog: € 35,00 per persoon.
Wadloop oversteek naar Rottum: € 35,00 per persoon.
In alle gevallen zitten de buskosten op het waddeneiland en de bootkosten voor de terugreis bij de prijs inbegrepen.