Wil je met een groep een dag een schip huren voor

een vaartocht of zeehondensafari op de Wadden ?

Wij kunnen voor jouw groep een onvergetelijk uitje op de Waddenzee organiseren.

Groepsuitjes of bedrijfsuitjes naar de Waddenzee. Boottocht, zeehonden zien, wadlopen en droogvallen op een zandplaat.


Zou je met jouw (besloten) groep een keer met een (eigen) schip een dagtochtje op de Waddenzee willen ondernemen? Als bedrijfsuitje of groepsuitje? Naar een zandplaat varen, droogvallen, van het schip afstappen en daar een lichte wadlooptocht maken? Vanaf die zandbank al wadlopend een waddeneiland willen bereiken? Of zeehonden kijken? Dan ben je bij de Waddenhoeve aan het juiste adres. Want ieder weekend is er wel een vaartocht naar de zeehonden en aansluitend een bezoek aan een zandplaat.
waddenboot
Wij hebben contact met meerdere schippers in de oostelijke Waddenzee die met een rondvaartboot of passagiersschip varen. Waarmee je alle plekjes op het Wad kunt bereiken. Zo kunnen we op basis van jullie wensen en groepsgrootte een schip op maat charteren en een bestemming uitkiezen die het beste daarbij past. Kleinere groepen kunnen eventueel aansluiten bij een vaartocht met een andere, niet besloten groep.

Daarnaast zouden onze gedreven en gekwalificeerde gidsen graag jouw groep die dag willen begeleiden. En een veilige rondwandeling op de zandplaat met jullie ondernemen. Zowel aan boord als op het Wad, wordt er door de gids al van alles verteld over de waddeneilanden, de zeehonden, de natuur, het wadlopen en andere zaken. We kunnen je meenemen naar plekjes waar andere toeristen niet komen.

Privé vaartochten als bedrijfsuitje, of met een besloten groep:

Je vaart of wadloopt in principe steeds exclusief met jouw eigen schip en groep. Daar worden door ons geen mensen van buitenaf aan toegevoegd. Je krijgt, indien je een privé vaartocht bij ons boekt, dan ook altijd een boottocht over het Wad met een eigen schip en eigen gidsen. Catering is mogelijk. Vraag s.v.p. naar de mogelijkheden.wadvaren

Neem voor een goede planning van een vaartocht op de Waddenzee, svp wel tijdig contact met ons op. Want de schepen worden vaak al tijdig geboekt door andere groepen. Wadlopen, zeehonden zien, varen of droogvallen op de Wadden is afhankelijk van het weer en de waterstand. Dat verschilt dagelijks. Op basis van het schip dat nog beschikbaar is en de verwachte waterstanden, spreken we met jullie een dag en tijdstip af, die voor jullie vaartocht  het meest geschikt is. En van jouw dagje weg op de Wadden gegarandeerd een succes maakt.

Individuele vaartochten, of boottochten voor een kleine groep:

Meer info over prijzen, varen en wadlopen: Klik op de afbeelding. Reserveren? mail ons svp.
zeehondentocht

waddeneiland

Ben je niet met een groep en wil je individueel, met jouw gezin of vrienden varen, wadlopen en zeehonden kijken? Of een van onderstaande vaartochten beleven? Mail ons dan s.v.p. voor meer info of aanmelding voor een vaartocht waarbij je wel bij andere deelnemers aansluit.
Onze meest geboekte vaartochten, aansluiten bij een groep:varen en droogvallenMet een groep varen naar de zeehonden en droogvallen op een zandplaat.
Met een passagiersschip wordt er vertrokken vanuit de haven Lauwersoog naar een zandplaat op de Waddenzee. Via een laddertje op de boeg, verlaat je het schip. Op de zandplaat maak je een wadlooptocht van zo'n twee uur onder leiding van de gidsen. Onderweg wordt er verteld over schelpen, krabbetjes en wadpieren. Al varend of mogelijk, al lopend, kun je zeehonden tegenkomen. Er is een eenvoudige catering aan boord bij deze vaartocht. Voor een besloten groep kan dit arrangement uitgebreid worden met een warme maaltijd of overige catering


Tijdens een vaartocht is alles mogelijk: Eten, drinken, BBQ, Catering, andere bestemming, eilandbezoek, zeehondensafari !


zeehondentochtenZeehonden kijken, vaartocht met korte Wad wandeling.
Vanuit de haven Lauwersoog wordt er vertrokken met een eigen schip voor jouw groep naar een zandbank met zonnende zeehonden. Vanaf het schip zijn die goed te zien. Daarna wordt er nog een stukje doorgevaren en laat de schipper het schip droogvallen op een zandbank. Bij deze vaartocht ga je zonder wadloopgids van boord. Je mag op eigen gelegenheid een wandeling naar het (van oorsprong) drenkelingenhuisje maken en weer terug. Ook zou je nog even bij het baken kunnen kijken. Dit drenkelingenhuisje is een paar jaar geleden vernieuwd en in gebruik genomen door de vogelwachters.

Zeehonden kijken, vaartocht met wadlooptocht naar de oesterbank.€ 35,00 pp.

Vanuit de haven Lauwersoog wordt er vertrokken met het gecharterde schip naar de zandbank met zeehonden. De motor gaat uit en we blijven een poosje stilliggen zodat je de zeehonden goed kunt zien. Daarna wordt er verder gevaren en laat de schipper het schip droogvallen op de zandbank. Onder leiding van de wadloopgidsen ga je van boord voor een tocht naar een oesterbank. Emmers mee, want je mag 10 kg per persoon aan oesters oprapen voor eigen gebruik. Na het bezoek aan de oesterbank kun je schelpen zoeken op een rifje. Mogelijk vind je een schelp met een zeesterretje er in of een heremietkreeftje. Op de terugweg kom je mogelijk ook weer zeehonden tegen.


Getoonde prijzen zijn prijzen met korting voor groepen die in de groepsaccommodatie logeren. Voor andere groepen zijn de verschillende mogelijkheden op aanvraag. We kunnen ook voorzien in kleinere schepen tot maximaal 10 personen,voor een privé vaartocht.

Alle wadloop- en vaartochten zijn ook geschikt voor kinderen.

(met uitzondering van de RIB tochten)

Vaar- en wadlooptocht over de zand-en mosselbanken naar het eiland Schiermonnikoog.

wadavontuur schier
Voor dit avontuur is er een keuze uit twee varianten: 1) Varen, zeehonden zien, afstappen op de zandplaat en dan lopend (ca. 1,5 uur) naar Schiermonnikoog. Onderweg: mosselbanken en even poedelen in een geul met vaak stilstaand en opgewarmd water. Heerlijk zwemmen! Daarna doorlopen naar het dorp op Schiermonnikoog.
2) Een half uurtje varen, ruim 3 uur wadlopen, even zwemmen in de Sprutel, een geul onder het eiland, dan verder naar Schier. Beide tochten: Op het eiland tijd voor jezelf en aan het eind van de dag: Komt de bus je ophalen voor de terugvaart. Data en tijden in overleg.

RIB varen
RIB varen.

Met een snelle opblaasboot, varen over het Wad.
Deze activiteit wordt vanuit de Eemshaven georganiseerd. Vooraf krijg je instructie en een overlevingspak aan.

Je moet wel opgewassen zijn tegen hoge snelheden en harde klappen op het water. Maar het is natuurlijk wel een hele sensatie.

Bij grotere groepen wordt er een tweede RIB ingezet. Prijs onder voorbehoud.


Andere mogelijke bestemmingen op de Waddenzee zijn de stiltegebieden: Vogelbroedgebied Het Rif,Oostpunt van Schiermonnikoog De Balg, en onbewoond eiland Simonszand.


Getoonde prijzen zijn onder voorbehoud, i.v.m. mogelijk tussentijdse prijswijzigingen. Zie verder ook:


groepsuitjes

Groepsuitjes en weekendje weg activiteiten, voor jong en oud:


Om onze groepen voorafgaand aan hun verblijf of bedrijfsuitje in groepsaccommodatie de Waddenhoeve al van dienst te kunnen zijn, is deze webpagina in het leven geroepen. Om teleurstelling te voorkomen, is het verstandig om een of meerdere van de beschreven activiteiten ruim vooraf al bij de Waddenhoeve vast te leggen of informatie daarover aan te vragen. De getoonde prijzen zijn richtprijzen en sterk afhankelijk van de groepsgrootte, prijswijzigingen van de uitvoerende organisaties en overige wensen.