Weekendje weg met een groep. Wadlopen of varen

op de Wadden bij Pieterburen en Schiermonnikoog.


Deze dagtochten zijn ook per groep bij ons te reserveren, zonder dat je de groepsaccommodatie huurt.

Groeps- en bedrijfsuitjes naar de Waddenzee.

Waarom niet een lekker dagje weg naar het Wad?


Alle wadbelevingstochten die wij onze groepen aanbieden, worden geleid door ervaren wadloop gidsen van Wadloopcentrum Pieterburen. Je vaart of loopt steeds exclusief met jouw eigen groep. Er worden in principe geen mensen van buitenaf aan jouw groepsuitje of bedrijfsuitje toegevoegd. Je krijgt, indien je een vaartocht bij ons boekt, dan ook een privé boottocht over het Wad met een eigen schip. Neem voor een goede planning van dit uitstapje, svp wel tijdig contact met ons op.


Wadzwerftocht
Wadlooptocht
voor jong en oud nabij het getijdenhaventje van Noordpolderzijl. De gidsen komen je uit de accommodatie ophalen. Op de dijk van Noordpolderzijl heb je een schitterend uitzicht over het Wad!

Via de kwelders en rijsdammen bereik je de zandplaten. In de verte zie je de eilanden Rottumeroog en Rottumerplaat liggen.

Je loopt door tot aan de vaargeul, de Zuidoost Lauwers. Op de terugweg nog even kennismaken met wat slik en daarna weer afspoelen bij het café in de haven.


droogvallen
Varen en droogvallen op een zandplaat.
Met het schip van Wadloopcentrum Pieterburen wordt er vertrokken vanuit de haven Lauwersoog naar een zandplaat op de Waddenzee. Via een laddertje op de boeg, verlaat je het schip. Op de zandplaat maak je een wadlooptocht van zo'n twee uur onder leiding van de gidsen. Al varend of mogelijk, al lopend, kun je zeehonden tegenkomen. De prijs is afhankelijk van welke bestemming er dat weekend gevaren wordt. Voor gezinnen, 2 volwasenen en 2 kinderen is er een korting.


Wadlopen, vaartocht, Waddeneiland, zeehonden zien!


wadloopoversteek
Oversteek naar een waddeneiland!
Zou je eens een keer exclusief met jouw groep een oversteek willen maken naar een waddeneiland? Verzeker jezelf er wel van dat iedereen dan over een goede conditie dient te beschikken, want de vloed wacht niet! Je kunt oversteken naar de volgende bestemmingen: Ameland, Schiermonnikoog vanaf Brakzand, Schiermonnikoog XXXL en Rottumeroog. Informeer eerst naar de mogelijkheden, want het tijdstip om te kunnen lopen verschilt per dag. We zouden bijvoorbeeld ook een spannende nachttocht kunnen organiseren voor jou.
 

Kweldertocht
Een kweldertocht is een mini wadlooptocht in de kwelders van Noordpolderzijl die zo'n twee uur duurt. In tegenstelling tot de zwerftocht die drie uur in beslag neemt. Het accent van de kweldertocht ligt wat meer op Wadeducatie. Wat zie je allemaal in de kwelder en wat leeft er allemaal op het Wad?  De gids kan hierover boeiend vertellen en je laten proeven van wat het wad voor je verborgen houdt. Uiteraard blijf je ook bij een kweldertocht niet schoon en droog! Dus handdoek en schone kleding meenemen.


zeehondentochten
Zeehondentocht.
Vanuit de haven Lauwersoog wordt er vertrokken met een schip naar een zandbank met zonnende zeehonden. Vanaf het schip zijn die goed te zien. Daarna wordt er nog een stukje doorgevaren en laat de schipper het schip droogvallen op een zandbank. Onder leiding van wadloopgidsen ga je van boord voor een tocht naar een oesterbank. Emmers mee, want je mag 10 kg per persoon aan oesters oprapen voor eigen gebruik.Op de terugweg kom je de zeehonden nog een keer tegen.


De meeste Waddentochten zijn ook geschikt voor kinderen.


Polder en wad excursie
Bij deze excursie komt de gids je ophalen uit de groepsaccommodatie. Al lopend door de polder, bereik je het waddenhaventje Noordpolderzijl. Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van de kust en de geschiedenis van Noordpolderzijl. Het thema van deze excursie gaat over de landaanwinning en hoe wij Nederlanders droge voeten weten te houden. De Gids wijst onderweg op oude landschaps elementen. Vanaf de dijk wordt daarna de kwelder betreden voor een korte educatieve mini wadlooptocht. De gids legt uit over de planten en de vogels en je mag ook hier kennis maken met het Waddenslik.

wadavontuur schier
Voor dit avontuur huren we een schip speciaal voor jouw groep. Je wordt samen met de gidsen van het wadloopcentrum naar een plek in de Waddenzee gevaren om daar van boord te stappen. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de groep kan deze plek verschillen. Daarna volgt een avontuurlijke waddentocht over de zandplaten, langs mosselbanken en door wadgeulen, naar het waddeneiland Schiermonnikoog. Op Schiermonnikoog heb je vervolgens ruim de tijd om zelf het eiland verder te verkennen. s 'Avonds word je naar de haven vervoerd om weer aan boord van het gehuurde schip te stappen.

RIB varen
RIB varen.

Met een snelle opblaasboot, varen over het Wad.
Deze activiteit wordt vanuit de Eemshaven georganiseerd. Vooraf krijg je instructie en een overlevingspak aan.

Je moet wel opgewassen zijn tegen hoge snelheden en harde klappen op het water. Maar het is natuurlijk wel een hele sensatie.

Bij grotere groepen wordt er een tweede RIB ingezet.


Zie verder ook:


groepsuitjes

Groepsuitjes en weekendje weg activiteiten, voor jong en oud:


Om onze groepen voorafgaand aan hun verblijf of bedrijfsuitje in groepsaccommodatie de Waddenhoeve al van dienst te kunnen zijn, is deze webpagina in het leven geroepen. Om teleurstelling te voorkomen, is het verstandig om een of meerdere van de beschreven activiteiten ruim vooraf al bij de Waddenhoeve vast te leggen of informatie daarover aan te vragen. De getoonde prijzen zijn richtprijzen en sterk afhankelijk van de groepsgrootte, prijswijzigingen van de uitvoerende organisaties en overige wensen.