Het familie weekendarrangement naar de Wadden.


Inclusief een avontuurlijke ontdekkingstocht naar de zeehonden en het waddeneiland Schiermonnikoog.


Avontuurlijk en actief weekendje weg naar de Wadden. Met de gehele familie, voor slechts € 175,00 per persoon, All inclusive.

Minimale groepsgrootte van 20 personen. Kleinere groepen prijs op aanvraag


familieweekend

boschwad
INCLUSIEF:

- BBQ en Mexicaans Buffet, Ontbijt- en Brunch.
- Kampvuur met marshmallows.
- Overnachtingen in de groepsaccommodatie.
- Vaartocht naar de zeehonden op het Wad.
- Wadbelevingstocht bij Schiermonnikoog.
- Dagtocht naar Schiermonnikoog.
- Kanotocht naar Warffum.
- Entree Openluchtmuseum het Hoogeland.
- Polderziel waddengolf (boerengolfspel).PROGRAMMA:

Vrijdagmiddag of avond:
BBQ Buffet
- Aankomst op de Waddenhoeve op vrijdagmiddag of avond.
- Mexicaans buffet inclusief drankjes.
- Gezellig bijpraten en borrelen bij het kampvuur.

Intussen Marshmallows roosteren.

kampvuur

Zaterdagochtend:

- Ontbijtbuffet, vergeet niet een paar broodjes voor onderweg te smeren.
- Vertrek met eigen vervoer naar de haven van Lauwersoog voor het Waddenavontuur.
- Inschepen voor een vaartocht naar de zandbank met Zeehonden.

zeehonden Op een zandplaat bij Schiermonnikoog gaan we van boord. Onder leiding van wadloopgidsen loop je over het wad, naar het eiland Schiermonnikoog.

Deze tocht is niet moelijk en is geschikt voor Jong en Oud. De Gidsen vertellen onderweg over allerlei wetenswaardigheden voor wat betreft de dieren en planten op het Wad en over het eiland Schiermonnikoog.

Je waadt door een geul, loopt over een zandplaat, komt langs mossel- en oesterbanken en maakt natuurlijk ook even kennis met het waddenslik.

Voor diegenen die dit allemaal niet willen is er een kleine omweg, om zo schoon en droog mogelijk weer bij de groep aan te sluiten.


prieltje


waddengroep

Na aankomst op het eiland, is er s'middags een
paar uurtjes tijd voor jezelf. Om eens lekker rond te scharrelen in het dorp, of door de duinen.

vuurtorenduinen


Op een van tevoren afgesproken plek komt er aan het eind van de middag de bus voorrrijden, die jouw groep weer terug brengt naar het schip. Deze ligt inmiddels in de haven van het eiland te wachten. Je stapt daar weer aan boord voor de terugvaart naar Lauwersoog.

Nadat je weer op de Waddenhoeve bent aangekomen, wacht het Barbecue buffet al op je. Uiteraard weer inclusief drankjes. s' Avonds is het daarna lekker napraten bij het kampvuur, een balletje trappen op het veld of een potje volleybal.Zondagochtend

Staat het brunchbuffet voor je klaar.

kanosteigerDeze keer schepen we in,  aan onze eigen kanosteiger in. Jouw groep stapt daar in de kano's voor een vaartochtje naar Warffum.
Onderweg passeer je het schattige hoistorische sluisje die je zelf mag bedienen.


kanovaren

In de haven van Warffum leg je de kano aan. Te voet loop je vervolgens een kort stukje verder naar het Hoogeland museum. In dit openlucht museum heeft de tijd meer dan 100 jaar stilgestaan.klaslokaal Kijk daar lekker rond en geniet van het verleden dat voor een paar uurtjes weer herleeft. Na afloop stap je weer in de kano voor de terugweg. Willen er mensen niet kanovaren? dan mogen die ook op de fiets, meefietsen met de kanotour.

museumkoets


snoepwinkeltje
openluchtmuseum

Eenmaal weer terug bij de Waddenhoeve, kun je nog ons ludieke boerengolfspel spelen. boerengolf

Polderziel Waddengolf

is een ludieke variant op het populaire boerengolf.
Met een golftas voorzien van diverse attributen dient een bal in zo weinig mogelijk slagen van hole naar hole gespeeld te worden.
Er moeten verschillende hindernissen gepasserd. Het groepje dat het parcours in zo weinig mogelijk slagen heeft afgelegd is winnaar

golfkar


Uiterlijk 17:00 Vertrek je weer. Onderweg nog nagenietend van een fantastisch weekendje weg met de familie, wensen we jou een goede reis terug naar huis.


*) Genoemde prijs is op basis van een minimum groepsgrootte van 20 personen. Kleinere groepen: Prijs op aanvraag. In verband met wisselende waterstanden in de Waddenzee, kan het zijn dat dit arrangement in een andere volgorde wordt uitgevoerd. Wij stellen U daarvan op de hoogte. Mocht het weer zodanig zijn dat het onverantwoord is, een tocht op de Waddenzee te ondernemen, dan bieden we een vervangend Indoor programma aan.