Weekend activiteiten / groepsuitjes in Waddenland.


Deze groepsuitjes of bedrijfsuitjes zijn ook bij ons te boeken, zonder dat je de groepsaccommodatie huurt.


Groepsuitjes en weekendje weg activiteiten, voor jong en oud:


Om onze groepen voorafgaand aan hun verblijf of bedrijfsuitje in groepsaccommodatie de Waddenhoeve al offerte van dienst te kunnen zijn, is deze webpagina in het leven geroepen. Tenzij anders aangegeven, is het verstandig om een of meerdere van onderstaande activiteiten vooraf bij de Waddenhoeve vast te leggen.

Klik a.u.b. op een van onderstaande items voor meer informatie.

Kanovaren.

kanoen
Een leuke bezigheid voor jong en oud. Er kan worden vertrokken vanaf onze kanosteiger.
U kunt via het sluisje van Warffum op de Groninger Maren komen of naar het haventje van Noordpolderzijl gaan peddelen. Reserveren vooraf is niet noodzakelijk. Prijs vanaf: € 7,50 voor een 2 persoons canadese kano. 3e zitplaats in de kano: € 2,50


steppen


Steppen.


Op de step naar het Wad of naar het bos. Dit zijn de twee meest populaire steptochten. Ook geschikt voor beginners. Er kunnen diverse afstanden worden afgelegd. Te beginnen bij 4 km en vervolgens oplopend van 6 tot 9 kilometer. Na terugkeer van het steppen wacht er een lekker boerderij ijsje op iedere deelnemer. Voor grotere groepen is vooraf reserveren wel verstandig.
Prijs:  € 5,00 per deelnemer incl. het boerderij-ijsje. Zonder ijs: € 3,50 pp


Het Step Kano arrangement.


Dit is een absolute aanrader voor een groep die een dagdeel eens lekker bezig wil zijn en wil gaan genieten van de omgeving. Men vertrekt op de step vanaf De Waddenhoeve via een mooie route naar Warffum. Onderweg kom je leuke bezienswaardigheden tegen, die je anders niet zult zien. Op het keerpunt, een terras in de haven van Warffum, wacht een lekker kopje koffie of thee op jou en de deelnemers. Een glaasje sap mag ook. Na dit rustmoment stap je in de kano om over het water weer terug te keren naar De Waddenhoeve. Onderweg passeer je het sluisje van Warffum, waar je een "schutting" in levende lijve mee kunt maken. Terug bij groepsaccommodatie de Waddenhoeve, geniet je van een lekker ambachtelijk bereid boerderij ijsje, die al op je staat te wachten. Prijs: € 13,00 per deelnemer incl. koffie, thee of sap en het boerderij-ijsje.
offerte


Kweldertocht
.


Onder leiding van de Wadloopgids ga je een mini wadlooptocht maken die je nooit meer zult vergeten. Deze tocht is zeer geschikt voor jong en oud. Zelfs de allerkleinsten kunnen mee. Zodra je achter de dijk bent, kom je meteen in een hele andere wereld terecht en vergeet je alle zorgen om je heen. De gids legt onderweg uit over het ontstaan van de kust, het Wad en de kwelders. kweldertochtHij laat zien wat er groeit en bloeit op de kwelder. In de meeste gevallen is het mogelijk om een klein stukje het Wad op te gaan. Ook hier valt veel te leren. Met behulp van de gids kunnen er krabbetjes, garnalen, schelpjes, mosselen of kokkels gezocht worden.
Tijdens deze tocht blijf je niet schoon en droog.
Dus: Reservekleding voor de terugweg mee.
Ondanks dat je kennis maakt met het slik en behoorlijk vies kunt worden, krijgen wij alleen maar positieve reacties van de deelnemers die op kweldertocht zijn geweest. Vooraf reserveren en overleg is noodzakelijk.
Kosten: € 9,50 per persoon

Polderziel Waddengolf


Boerderij golf

Boerderijgolf zoals deze op Noordpolderzijl gespeeld wordt. In de weilanden rond de groepsaccommodatie kun je dit spel gaan spelen. Met een golftas met daarin de diverse golfclubs, ga je op pad. Sla de bal steeds naar de volgende hole. Wie dit in zo weinig mogelijk slagen doet is de winnaar. Bij grotere groepen is het leuk om dit spel in teams te gaan spelen. Bij kleinere groepen is individuele deelname mogelijk. Reserveren vooraf, is niet noodzakelijk. Prijs: € 2,50 per persoon.
offerte


Wadloop Poldertocht.

Onder leiding van een natuurkenner en Waddengids, kun je een wandeling naar het Wad gaan maken. De gids komt je vanuit de groepsaccommodatie ophalen. De tocht voert door de polder en langs de akkers. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis, het landschap, de gewassen, het ontstaan van de polder en van de waddenkust. Er wordt gewezen op kenmerkende landschapselementen. En verteld over de strijd die men vroeger streed tegen het water. Je komt alles te weten over het ontstaan van nieuw land en de landaanwinningswerken. Je komt ook op plekken, waar een ander niet mag komen. De wandeling gaat via het sluisje en zeehaventje van Noordpolderzijl verder naar de Waddenzee. Het haventje biedt uitzicht op een aantal Waddeneilanden en zandplaten. De gids weet in de aangrenzende kwelder boeiend te vertellen over de planten, dieren en vogels. Uiteindelijk bereik je de landaanwinningswerken en houd je geen droge voeten meer. Het laatste stukje maak je nog even kennis met het water en niet te vergeten: het Waddenslik!! Deze excursie kan op ieder moment van de dag worden gelopen en duurt ruim twee uur.


noordpolder

vervallen bruggetje


De tocht wordt daarna voortgezet door het hoge gedeelte van de kwelders. Na de tijd wordt er afgespoeld in de spoelbakken van de wadlooporganisaties naast het Zielhoes of in open water.
Schone en droge kleding meenemen wordt aanbevolen.

Prijs: € 8,00 per persoon met een minimum aantal van 15 deelnemers. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Kampvuur met Marshmallows.

kampvuur
Gasten die in de groepsaccommodatie logeren kunnen een gezellig kampvuurtje maken. Om milieu en omgeving te besparen is dit alleen toegestaan met gecontroleerd hout dat door de Waddenhoeve geleverd wordt. Voor een volle kruiwagen met hout betaald U € 20,00. Voor dit bedrag wordt er een reuzenzak Marshmallows bij geleverd en leenprikkers om ze mee te kunnen roosteren. een extra kruiwagen hout kost: € 15,00 euro.

Fietsverhuur.


fietsroute
Op de fiets de omgeving verkennen? Een leuk idee, om met zijn allen langs het Wad te gaan fietsen of naar de zeehondjes in Pieterburen. Indien U tijdig reserveert zorgen wij ervoor dat de 3 versnellings fietsen klaarstaan.
Kosten: vanaf € 7,50 per fiets.
Kinderfiets, ook 3 versnellingen: € 5,50 per dag.

Compleet Fietsarrangement inclusief een Routebeschrijving langs de leukste plekjes in de omgeving, koffie, thee, appelgebak, entree bij de geitenboerderij en eigengemaakt boerderij IJS. Slechts € 14,50 per persoon.

Wadzwerftocht.


Bij een Wadzwerftocht ga je onder leiding van de gids zo’n twee uur voor laag water het Wad op. Hierbij wordt er geen oversteek gemaakt naar een eiland, maar blijft men aan "landskant" van de diepe vaargeul. Een zwerftocht is een volwaardige wadlooptocht, waarbij enige lichamelijke conditie vereist is. Deze tocht is overigens zeer geschikt voor mensen die voor het eerst gaan wadlopen. Reserveren is een vereiste. De kosten bedragen ca € 11,50 per persoon. Kinderen kunnen ook mee.
offerte

Wadlopen, Oversteek naar een eiland.


Voor deze wadlooptocht is een goede lichamelijke conditie van ieder lid van de groep vereist.

Er is keuze uit de volgende wadloop oversteken:
Wadlopen naar Rottumeroog
Wadlopen naar Ameland
Wadlooptocht naar Schiermonnikoog
(eerst varen en dan vanaf de zandplaat Brakzand naar Schiermonnikoog lopen)
Wadlooptocht Schiermonnikoog XXXL (Voor ervaren wadlopers met goede conditie)
Kosten: wadlopen naar Ameland:  € 27,50 per persoon.
Wadlooptocht naar Schiermonnikoog: € 35,00 per persoon.
Wadloop oversteek naar Rottum: € 35,00 per persoon.


Wadboottocht.

wadboottocht
Bij ons kunt U tevens een Wadboottocht voor Uw groep reserveren. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de mogelijkheden en/of de wensen. Een voorbeeld:

s’Zondags wordt er vaak een Lutjewad tocht gevaren. Een tocht voor het hele gezin. Kinderen kunnen ook mee. Eerst een vaartocht vanuit Lauwersoog naar een zandbank met zeehonden. Daarna een gemakkelijke wadlooptocht over de zandplaat, waarin U alleen maar de leuke aspecten van het wadlopen beleeft. Vervolgens de terugvaart naar Lauwersoog. Loopduur: ca. 2 uur. Totale tijdsduur: ± 5 uur.
Kosten: ca € 25,00 per persoon.
Gezinsprijs: 2 volwassenen en 2 kinderen ca € 80,00.
Vooraf reserveren is absoluut noodzakelijk voor een wadboottocht. Vraag svp ook naar de andere mogelijkheden.


Naar de geitenboerderij met kaasmakerij.

geitenboerderij

Dit uitstapje is aan te bevelen voor jong en oud. Men kan hier kennismaken met alle aspecten van een geitenboerderij. Er zijn niet alleen geiten, maar ook koeien en varkens die geaaid mogen worden. Buiten is er een terreintje met speelattributen zoals een springkussen en is er een kinderboerderijtje met konijnen en kippen. In de ruimte achter de Landwinkel met streekproducten wordt kaas gemaakt. Entree: € 1,50 pp

Openluchtmuseum het Hoogeland.


Op drie kilometer afstand van de Waddenhoeve bevindt zich het Hoogelandmuseum.
Dit is een openluchtmuseum, dat zich in de kern van het wierdendorpje groepsuitjesWarffum bevindt. De meeste huisjes en gebouwen zijn origineel en op hun eigen plek bewaard gebleven. Slechts een paar huisjes komen van buitenaf en zijn op het terrein herbouwd. Men kan zien hoe de mensen ruim 100 jaar geleden leefden op het Hoogeland. Eactiviteitenr is o.a. een winkeltje waar men ouderwets snoep kan kopen en men kan in het huiskamercafeetje van Koba een kopje koffie of iets anders drinken. Voor de kinderen is er een huisje met allemaal doe dingetjes  en spelletjes uit grootmoeders tijd ingericht. En er kan door de kinderen met ouderwets speelgoed van vroeger, op het schoolpleintje gespeeld worden. Reserveren is niet noodzakelijk.

Entree voor groepen vanaf 15 personen: € 4,00 per persoon.
 
offerte

Zeehondenopvang, v/h Lenie ’t Hart.

zeehondje

In de zeehondenopvang worden zieke zeehonden verpleegd. Deze zeehonden worden meestal als huiler gevonden op het Wad of spoelen ziek aan op de kwelder.
Na een melding zeehondwordt de zeehond opgehaald door de ambulance van de crèche en door een dierenarts onderzocht. Als gast van de groepsaccommodatie is het mogelijk een speciale rondleiding te krijgen binnen de opvang. Je mag zelfs een kijkje achter de schermen nemen. Voor deze rondleiding is het wenselijk om wel even van tevoren te reserveren.


Toegangsprijs: € 5,00 per persoon, indien met een groep.
Een rondleiding: Deze is € 25,00 extra, voor de hele groep.

  

Dagje uit naar de bloemenboerderij met maisdoolhof en boeren bowlingbaan


Op de bloemenboerderij is een nieuwe attractie aangelegd. Een boerenbowlingbaan. Je speelt buiten op een baan van gras. Het spel duurt ruim een uur en je speelt met 5-6 personen per baan.
Vanaf 1 juni is het klompjesgolf en het klootschietparcours ook geopend en vanaf begin juli het maisdoolhof.
Aanbieding van de bloemenboerderij aan onze gasten:
1 uur boerenbowlen incl consumptie: € 5,00 euroofferte maken groepsaccommodatieVaren met een snelle motorboot: RIB varen.Kies het ruime sop met een snelle motorboot.
Vaartochten op de Waddenzee vanuit de Eemshaven. Even naar Borkum varen en weer terug?
Korting voor gasten van De Waddenhoeve. Niet slechts een half uur varen, maar een HEEL uur voor Rib varen Waddenzee€ 30,00 euro per persoon.

Wel even van tevoren reserveren graag.
Reserveren van bovenstaande activiteiten kan bij groepsaccommodatie de Waddenhoeve. Wij zorgen er voor dat Uw reservering verder in orde komt. Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud. Tussentijdse prijswijzigingen kunnen mogelijk zijn.